Da åpnet en større salgsutstilling av kunst på Hotell Frøya.

– Undring eller fryd

– Her kan alle oppleve å ha det kjempeartig, enten de blir interessert i kunst av å komme hit, eller får mer interesse for kunst av å være her.

Det sier Marvin Wiseth, tidligere ordfører i Trondheim, og stadig mer interessert i kunst.

– Jeg vokste ikke opp i noe hjem med kunst på veggene. Jeg har blitt mer og mer interessert i kunst med årene. Kunst skal gjerne være det man selv liker. God kunst kan gjerne skape undring eller bare fryd. Det må være opp til den enkelte, slår han fast.

Dermed besvarer han spørsmålet om hvem som bestemmer hva god kunst er, nemlig en selv.

«Elg i solnedgang»

– Jeg kunne godt ha kjøpt «Elg i solnedgang» på et tidspunkt tidligere, sier Wiseth.

Bilder av «elg i solnedgang» har rett og slett vært foraktet blant folk som interesserer seg for kunst, fordi bildene av elg er så enkle å forstå.

Åpningens publikum overvar en samtale nettopp om hva kunst er, og om noen av kunstnerne i utstillingen. Wiseth samtalte med professor Øivind Storm Bjerke.

– Vi snakket om å kjøpe det man liker til glede for seg selv. Figurativ og nonfigurativ kunst kan gi ettertanke og bli likt og da er det god kunst. God kunst får deg til å undres, gjentar Wiseth fra samtalen med Bjerke.

Røros kunstformidling med Rolf Ericson står bak kunstutstillingen. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Unikumet Bleken

Håkon Bleken er 93 år og produserer kunst daglig fortsatt. Meningen var at han skulle delta på åpningen og snakke om sin kunst.

– Bleken er et aldri så lite unikum som lager steingod kunst.

Bilder av ham er med i utstillingen, og han behersker de fleste teknikker, og Wiseth forklarer at det er mye mer artig å se.

– Bare det å gå her å se er spennende. Utstillingen er en fin måte å starte en interesse for kunst på-, eller å videreutvikle sin interesse for kunst.

Røros kunstformidling AS står for utstillingen som står til og med mandag. Rolf Ericson er alt fornøyd over responsen.

– Nå har vi et veldig godt utvalg av originaler- og grafiske verker. Dette er sjette året vi holder på, og denne utstillingen er blant de største vi har hatt. Prisene varierer fra 3.000 til 495.000 kroner, sier han.

Verker av Håkon Bleken, Jacob Weidemann, Kai Fjell, Kjell Nupen, Franz Widerberg og Hariton Pushwagner er å se på Hotell Frøya.