Tidligere har Røros kunstformidling fylt alle kriker og kroker av Hotell Frøya med kunstverk. På to dager solgte de da kunst for samme beløp som de normalt tjener på en god måned.

«Underholdende»

Nå er kunstformidlerne tilbake med en utstilling som kan virke underholdene for de som vil se, forklarer Rolf Ericson. Han er daglig leder for virksomheten som har salgsutstilling igjen.

– Vi synes hotellet fortjener nye dekorasjoner på veggene igjen. Vi har avtalt å smikke ut restaurantene med bilder. Vi henger opp det vi synes passer, sier den erfarne kunstformidleren.

– Det er flere glade motiv å se her nå, blant annet lettfattelige halvnakne damer og blomster. I bildene ser man andre bilder hvis man bruker litt tid til å se. Ingen ser akkurat det samme i de enkelte bildene her. Her er det flere fascinerende motiv. Noen er det bare ditt øye som ser, forklarer Ericson.

Originale bilder

Kunstmaleren Kai Fjell var spådd å kunne bli den nye Edvard Munch på 1930 og 40-tallet.

– Likheter kan sees mellom dem selv om Fjell har en veldig egen stil. Han må ha vært veldig glad i lettkledde damer. Hans kone Ingeborg mente å se seg selv i nesten alle bildene. Han gjengir sin store kjærlighet til henne i kunsten, forteller Ericson.

– Nå har vi blant annet to originale Jakob Weidemann og ellers mange flotte bilder som representerer den fine kunstneren han var. Bildene hans er mer abstrakte og brukte mye farger. De fargene er forsøkt kopiert av mange andre kunstnere gjennom årene.