Frøyværingene er lojale til lokalavisa. Etter litt over et halvt år med abonnementsløsning i Frøya.no, har nesten 1.200 valgt å bli abonnent.

Det overgår alle forventinger. Jeg er dypt takknemlig for støtten vi får fra lokalsamfunnet på Frøya.

Vi har verdens beste lesere.

Den lille avisa vår imponerer stort i vårt nye konsern. Det er takket være alle som leser det vi skriver, tipser oss om saker, sender inn bilder, deler og kommenterer. Dere hjelper oss til å lage en levende lokalavis.

Jeg må innrømme at jeg var spent før overgangen til Polaris Media.

Etter over elleve år med gratis nyheter og reportasjer, skulle Frøya.no få Pluss-løsning.

Det er en satsing som sikrer at Frøya.no kan leve videre som selvstendig avis - og som gir Frøya en mer moderne og robust lokalavis.

Hvordan ville leserne reagere?

Svaret var overveldende. Pilen har pekt på skrått oppover siden oppstarten. Tidlig i høst hadde Frøya.no nådd 1.000 abonnenter.

Det er tydelig at Frøya ønsker å ha sin egen lokalavis. Det er vi veldig glade for.

I går, 16. november 2022, hadde Frøya.no 3.185 unike sidevisninger. 80 prosent av dem var plussartikler.

Det er positivt, ettersom det viser at mange har tilgang på abonnement; enten gjennom eget abonnement, eller via familiedeling.

Det er vi stolte av.

Vi håper likevel at dette bare er starten. Målet vårt er at alle frøyværinger, og alle med tilknytning til Frøya, skal lese sakene våre.

Som redaktør har jeg et klart mål om å videreføre arbeidet som jeg og tidligere redaktør Tore Strømøy har lagt ned i årevis. Vi skal være ei selvstendig avis som skriver for Frøya og om frøyværinger - både lokalt og ute i verden. Vi bor i en unik kommune, som vi vil at alle skal lese om.

Den mest synlige forandringen på avisa er det nye designet. Den nye siden gir mange flere muligheter.

Slik så avisa ut før overgangen. Foto: Skjermdump gammelt design
Slik ser avisa ut i dag. Foto: Skjermdump nytt design

Dette skal gi leserne best mulig leseropplevelse, enten man leser på mobil, nettbrett eller PC.

Overgangen til den nye plattformen, gikk imidlertid ikke knirkefritt. Den første tiden med abonnementsløsning, var jeg langt ifra fornøyd.

Det var tekniske problemer med betalingsmuren/paywall. Folk ville kjøpe abonnement, men fikk det ikke til. Det skapte kaos i starten. Jeg var minst like frustrert, som leserne som ringte inn og sendte meldinger, for å si det sånn.

Det var ikke den starten vi hadde håpet på. Problemene var på øverste hold, og det var langt utenfor vår kontroll. Det var fortvilende.

Da de tekniske problemene ble ordnet, rant det imidlertid inn med abonnenter.

Vi er så takknemlige for at frøyværingene var tålmodige med oss i oppstarten. Nå skal det ikke være noen problemer med å få tegnet abonnement, eller å få delt abonnementet sitt.

Om det skulle oppstå noe trøbbel, må du bare si ifra. Vi skal fikse det; Kundeservice sitter klare for å svare på alle spørsmål.

Har du forresten lastet ned appen til avisa? Vi har egen Frøya.no-app. Bare søk der du normalt laster ned apper. Den er gratis.

Tips oss gjerne om saker, og kom med innspill til hva vi bør skrive mer om.