Bli med og rydd søppel i Froan naturreservat. Det er oppfordringen til Mausund feltstasjon.

De inviterer frivillige til en stor plastryddeaksjon, slik at de får ryddet vekk mest mulig søppel før ferdselsforbudet i Froan starter den 1. april.

- Froan er et naturreservat som er leve- og yngleområdene for fugl, sel og andre pattedyr i et variert og egenartet kystlandskap, sier Hallgeir Opdal i Naturvernforbundet.

- Det unike naturreservatet trues imidlertid av at det hoper seg opp mengder med plast som en følge av havstrømmene som treffer området, sier Opdal.

Bli en del av løsningen

Nå oppfordrer Mausund feltstasjon frøyværingene til å bli med på en helt spesiell ryddehelg.

- Sett av helga den 20. til 22. mars for å bidra til en del av løsningen på det marine plastproblemet, oppfordrer Støen.

- Vi har overnatting til 30 personer på Mausund. Ta kontakt hvis du vil være med eller har spørsmål, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildene som er tatt i Froan:

Ble sjokkert over all plasten

Naturvernforbundet i Trøndelag ønsker også å være med på ryddedugnaden. De arrangerer derfor en aksjon helgen etter, fra 27. til 29. mars.

- Da Naturvernforbundet var ute på Mausund sist mai ble vi sjokkert over hvor mye plast var på øyene, delvis grodd fast under lyngen, sier Magne Vågsland, leder i Naturvernforbundet i Trøndelag.

- Vi ønsker derfor å arrangere en tur igjen i år og legger den nå til Froan, før fuglene kommer for å hekke og før ferdselsforbudet inntreffer. I tillegg til rydding blir det faglig påfyll om plastproblemet og hva vi kan gjøre for å stoppe det, forteller han.

- Dette blir en unik mulighet til å bruke en helg på fornuftig arbeid, samtidig som du lærer mer om plastproblemet og blir kjent med nye folk, sier Vågsland.