Lina Johansen oppfordrer alle på Frøya til å levere til innsamlingen de nå setter i gang.

- Hvis alle gir litt blir det ganske mye. Vi må gjøre litt. Vi kan samler inn klær og ting som de ukrainske flyktningene i Polen trenger, sier hun.

Skaper såre følelser

Hun forklarer at Russland nå invaderer Ukraina er et sårbart tema.

- Jeg kommer fra Litauen og har levd med at Sovjet prøvde å okkupere Litauen. Vi kjenner til frykten. Derfor er det positiv å hjelpe til litt nå. Kanskje en gang blir det noen her som trenge hjelp. Vi kan alle bidra i den forferdelige krisen som rammer, sier hun.

Lina oppfordrer folk til å levere klær og ting som er ferdig pakket til garasjen deres i Hammarvikringen, onsdag ettermiddag fram mot klokken 20. Det blir mulighet for å levere også til Klubben grendahus. Det som blir levert sendes videre torsdag, til Trondheim. Derfra går mer som er samlet inn på lastebil direkte til Polen.

Pakkes og merkes

Klær og tekstiler må være rent og pakket i esker eller poser. De bør merkes på engelsk med innhold og størrelse.

Onsdag tar Lina Johansen og Bjørnar Johansen i mot ting som sendes til ukrainske flyktninger i Polen. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

- Hva ville vi ha trengt? Varme klær, håndduker, dyner, ullsokker, jakker, gensere, luer, hygiene-artikler, bleier, hansker og votter. Noen kan sende litt penger også, sier Lina. Hun har kommet på aksjonen etter tips fra Marcin Szpryngiel, som samler inn på Hitra.

Tragedie

Bjørnar Johansen forteller at krigen i Ukraina rammer vanlige folk som oss.

- Vi må hjelpe. Det er unger og voksne folk. De trenger alt. Hvert bidrag trengs og det er så lite som skal til. Mange har flyktet uten å få med seg noe som helst, sier han.

- Folk kan bruke Google translate hvis de vil for å få til å skrive på innholdet i esker og poser. Polen tar i mot tusenvis med flykninger som trenger alt, sier han.