Det blir ikke ordentlig julestemning uten en skikkelig julekalender. Frøya.no og Frøya handelsstand har i mange år laget julekalender sammen.

Hver dag fram mot jul gir handelsstandens medlemmer bort en julegaver til en som klarer oppgaven bak dagens luke i julekalenderen.

Siden handelsstanden på Frøya liker at du handler lokalt til jul, har årets kalender Frøya som tema. Bak alle 24 luker, finner du et spørsmål om noe som har skjedd på Frøya i året som har gått.

Din oppgave blir å finne riktig svar på spørsmålet.

Vinneren

I går fikk du spørsmål om tilflyttet frøyværing Linda Evenstad Emilsen, som ble historisk i 2023.

Hun ble den første norske kvinnen som har rodd alene over Atlanterhavet, etter 113 dager på reise fra La Gomera på Kanariøyene til Antigua i Karibien.

Sjekker du Frøya.nos arkiv, finner du rørende videoer - og inspirerende artikler. For en prestasjon!

Vinneren i går ble Stine-Mathea Lillerødvann som kan dra til Coop Prix på Hammarvika og hente sin juleinspirerte fruktkurv.

Gratulerer!

DAGENS OPPGAVE

I dag er det Europris på Hammarvika som åpner luka og byr på julegaven. Har du lyst på masse førjulsgodt, til en verdi av 300 kroner, så bør du prøve deg på oppgaven under.

Her er dagens spørsmål:

I år, som i fjor, har lakseskatten vært et hett tema. Protestene gikk høylytt for seg, spesielt de som kom fra vår region - og langs hele kysten.

I mars demonstrerte, for eksempel, mange frøyværinger foran Senterpartiets landsmøte på Brattøra i Trondheim, med flere appeller og sang av Bjarne Brøndbo.

Dette var bare én av aksjonene mot lakseskatten. Husker du hva de ble kalt?

Vet du svaret?

Send det på mail til oss.

Skriv svaret, og navn og adresse, og send mail til redaksjonen@avisafroya.no innen klokka 21:00 i kveld.

Merk mailen med: Julekalender og lukenummer (Altså «Julekalender luke 4»)

I morgen trekker ut en vinner blant dere som har riktig svar.

Lykke til!