Rakvedpakka er en matpakke med matglede fra øyriket. Den inneholder en skive surdeigsbrød med røkt laks, egg, chips av jordskokk og majones av tang.

Drømmemat

Rikke Reppen Søreng er kokk og opplever at en drøm nå blir oppfylt.

– Jeg har vært med på jakt og fiske i oppveksten. Derfor er det nå stas å få vise fram det vi har av kjempegode råvarer her. Vi ønsker å få ut Rakvedpakka til folk og besøkende som skal ut på tur. Også bedrifter som skal ha besøk og som vil servere god mat av lokale råvarer anbefales å bestille, forteller Søreng.

Pakken består av en eske med påskrift som en ordbok. Ordene «etant», «slarv» og «rakved» forklares litt underholdende.

Garnviks Røkeri AS, Dalpro, Hitra gårdsmat, Helgebostad Hagebruk og Guri Kunna videregående skole har levert råvarene.

Samarbeid best

Maren Ølstøren leder arbeidet med Rakvedpakka og er full av forventninger. Hun mener bedriftene i øyriket har best av å samarbeide i stedet for å konkurrere.

– Rakvedpakka er et godt eksempel på samarbeid. Den kan bestilles hos oss eller i kantina på Blått kompetansesenter. Seniorservice er en del av KI konsernet så vi venter drahjelp av kompetente folk på markedsføring. Folk kan spise og samtidig lese på pakken om maten, sier hun.

Benedicte Brubakken fortalte om samarbeid og om Rakvedpakka som ble lansert i Blått kompetansesenter. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN

Lanserte i kantina

Seniorservice AS er støttet av Blått kompetansesenter i utviklingen av Rakvedpakka. Benedicte Brubakken, leder i Blått kompetansesenter, presenterte både Rakvedpakka og bakgrunnen i samarbeidet fram til lanseringen i kantina.

- Vi måtte finne på noe under pandemien da vår kokk Rikke Reppen Søreng var permittert. Vi har besøkt flere lokale matprodusenter og plukket ut produktet vi lanserer her. Rakved kommer fra sjøen og finnes i fjæra. Vi har satt sammen dette til en meny også bedrifter kan bestille til lunsj, sa hun og la til: Ingen SIVA, ingen Rakvedpakke.

For lanseringen fant sted med ansatte fra SIVA som gjester. SIVA er Selskapet for industrivekst, og det offentlige selskapet er en av eierne til Blått kompetansesenter.

SIVA sin utviklingsaktivitet har til hensikt å skape sterke miljø for at verdier kan skapes i distriktene. Dette gjennom å forbedre nasjonal infrastruktur for nyskaping og innovasjon.

Rakvedpakka er også en del av satsningen i «European region of gastronomy 2022».