Lokalmatsamarbeidet «Smaker fra Øyriket - mat og drikke fra Hitra og Frøya» vant prisen «Best tasting 2022» eller «Beste smak» i World gift challenge.

– Det var utrolig gøy å få en ny utmerkelse for gavekassen "Gull fra Øyriket", sier Sandra Bergsnev, daglig leder i Smaker fra Øyriket.

– Det er nok et bevis på at produktene til produsentene i Smaker fra Øyriket har den høyeste kvalitet - og når opp til gull igjen, sier hun.

Stolt av samarbeidet

Smaker fra øyriket er et bedriftsnettverk av mat og drikkeprodusenter som består av: Hitra Gårdsmat, Hurran Gård og kafe, Bryggeriet Frøya, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri og Dalpro Gårdsmat.

– Jeg er veldig stolt av å være daglig leder for et fantastisk samarbeid, hvor alle jobber sammen og heier på hverandre, avslutter Bergsnev.

– Tenk at vi vant pris i World food gift challange 2022. Hvem hadde forestilt seg dette da vi meldte «Gull fra Øyriket» på i kategorien - årets matgave - med resten av gjengen på Trøndersk Matfestival i fjor?, skriver Bryggeriet Frøya på Facebook.

Synlig internasjonalt

World Food Gift Challenge er en konkurranse arrangert av IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). Målet er å gi aktørene internasjonal synlighet og heder. Og samtidig å løfte frem håndtverk av høy kvalitet og gastronomiske opplevelser fra hele verden.

I år ble konkurransen arrangert av Menorca.

IGCATs World Food Gift Challenge skal bidra til å promotere lokalmat og kulturelt mangfold, ved å skape stolthet rundt lokalmatstradisjoner, og anerkjenne fremragende produkter fra lokale kulinariske kulturer.