For 13. år på rad går Frøya.no og Frøya kommune sammen om å dele ut priser til frøyværinger som har bemerket seg i året som har gått.

Tirsdag 30.april inviterer vi til festkveld i skybaren til Hotell Frøya, hvor vinnerne skal få sin heder.

Her kjøper du billett til hederskvelden

Tore Strømøy skal være konferansier, og Axel Frønes, kjent fra The Voice, er hovedartisten.

Vi har også noen meget gode lokale artister som skal underholde på festkvelden.

Sara Taraldsen og Guro Rønningsgrind skal opptre. I tillegg kommer musikalartister fra Guri Kunna vgs. sin «Waitress» til Frøyawards.

Leserne har bestemt

Vinnerne er kåret. Det ble gjort gjennom avstemming i Frøya.no. Over 1.000 personer har stemt.

Under ser du hvilke kandidater det står mellom.

De nominerte er hentet ut ifra lesernes svært mange gode og velbegrunnede forslag.

Alle forslag har blitt grundig vurdert, og vi har endret litt på kategoriene for å tilpasse oss forslagene fra leserne.

Dette er de nominerte i Frøyawards 2023.

De nominerte er...

Årets navn:

  • Linda Evenstad Emilsen - rodde alene over Atlanterhavet. Den tilflytta frøyværingen ble historisk, som første norske kvinne som gjennomførte. For en prestasjon!

  • Vidar Oskarson – Tar med folk i sin kamp mot Mr.Parkinsson. Deler åpenhjertig for å hjelpe andre.

  • Gustav Magnar Witzøe - valgte Frøya foran Sveits. Valgte hjemstedet, venner og familie – og å være tro mot seg selv.

  • Kristin Strømskag – gjorde brakvalg og vant Frøya. Har vist seg som en virkelig forkjemper som går i front, med et bankende hjerte for Frøya.

Næringslivsprisen:

  • Måsøval fiskeoppdrett - Familiebedriften feiret 50 årsjubileum i 2023. Pionerer i fiskeoppdrett, som har bidratt til eventyret på Frøya og som stadig er i vekst og utvikling.

  • Terna Pub – viktig bidrag til Sula i 20 år. En populær møteplass for besøkende, feriefolk og fastboende.

  • Helge Gåsø – har bygget opp flere store bedrifter, som Midnor og Frøy. Om noe glipper, kommer Helge alltid tilbake. Nå sist med investeringsselskapet Frøy Kapital, som viser muskler allerede. En kraft i frøyasamfunnet.

  • Kolbjørn Ervik og sønner rederi – Feiret 70 år i 2023, og satser tøffere enn noen gang med ny båt. Nye «Svanaug Elise» er en kombinert ringnotbåt og tråler, og gir Erviks større fleksibilitet. Et løft for Frøya som fiskerikommune.

Årets kollega/medarbeider:

  • Anna Kristoffersen, Frøya kommune - «Sukker-Anna» ble kåret til årets sykepleier i Trøndelag. Har jobbet i over 30 år i Frøya kommune, i ulike tjenester og avdelinger, både som sykepleier, spesialsykepleier og leder. Hun er brennende engasjert i jobben sin, positiv og en fantastisk god kollega.

  • Trude Eidsvåg er stolt barne- og ungdomsarbeider. Er i dag leder for SFO på Nabeita Oppvekstsenter. Elsker jobben sin, og er en solstråle og trygghet på jobben. Engasjerer seg for å fremsnakke jobben, og skape en god arbeidsplass.

  • Hans Stølan, Salmar. Er engasjert både i og utenfor jobben. Inviterer til spillkvelder kalt «Onsdagsklubben», en sosial happening og integreringsarena, hvor arbeidskollegaer og venner møtes for å spille spill og hygge seg.

  • Unni Oline Grindstad Berge, butikksjef ved Coop Marked Mausundvær. Unni har jobbet i samvirkelagene i sørværa i snart 33 år. Først på Sula og i over 30 år på Mausund. Legger ned en enorm innsats, og langt utover normal arbeidstid. Betyr enormt mye for nærbutikken og hele lokalsamfunnet.

Årets leder:

  • Synnøve G. Ervik – avtroppende daglig leder i Erviks laks og ørret. En fantastisk dame som har ledet familiebedriften i mange tiår, kombinert med tre barn og mye utfordringer.

  • Leif Inge Nordhammer – Har vært en meget viktig mann i oppdrettseventyret Frøya. Han er for Gustav det samme som Bjørn Hansen var for Nils Arne Eggen. Utrolig flink, men litt beskjeden. Uten Leif Inge hadde ikke Salmarsuksessen blitt den samme.

  • Anita Kristiansen, virksomhetsleder i BAM i Frøya kommune - Anita er en leder som ser sine ansatte, alltid har et smil eller en morsom kommentar på lur. I tillegg er hun rettferdig og bestemt, og faglig veldig flink i jobben sin. Alle skulle hatt en leder som Anita.

  • Simon Søbstad, Salmar, en ung leder som ser sine kollegaer. Simon begynte med bløgging og skraping av fisk på linja. Nå er han konserndirektør for salg/industri. Han er en ekte Salmar-patriot med lidenskap for laksen - og for laget rundt seg.

  • Cathrin Bekken, nettopp sluttet som daglig leder i Mix&Match – Et lokomotiv i Frøya handelsstand. Dyktig og utrolig effektiv handelsdame. Best på trender og teft for mote. Alltid hatt stor arbeidskapasitet i jobben som leder for Frøya Handelsstand og inkluderer butikkene i arrangement med moteshow og kampanjer. Slike handelsdrivere vokser ikke på trær. Litt av en leder og litt av ei dame.

Årets medmenneske:

  • Rigmor Stordal - stiller alltid opp for naboer. Hun hjelper de yngre i nabolaget med alt her på Flatøya. Tross sin alder er hun alltid positiv og hjelpsom uansett hva det er.

  • Anne Indergaard - Har det beste hjertet og gjør så mye for alle. Hjelper andre med hva de enn trenger. Snakker med folk som trenger noen å snakke med. Har også åpen hage hvor alle som vil kan komme for å snakke, eller for å finne roen og stresse ned.

  • Heidi Madsvåg – for jobben hun gjør for de eldre på Beinskardet. Da det nye helsetunet åpnet, ble hennes jobb enda viktigere. De som bor der beskriver tiden med Heidi som ukas høydepunkt. Hun strekker seg langt for at de gamle skal trives. Hun er gull verdt!

  • Bjørn Ivan Espnes - stiller opp når enn det skulle være og med hva enn det gjelder. Han er en stor driver og legger hjerte og sjel i det han gjør. Han brenner for at Klubben grendalag skal fortsette å ha sosiale sammenkomster for folk i alle aldre, og han er med på å bidra til at det er mulig. Bjørn Ivan stiller bestandig opp på dugnad - og alltid med et smil.

Nye frøyværing:

  • Kristine Langholm Markussen - danselæreren som har tatt Frøya med storm med «Frøyadansen», dansens dager og mange tilbud for store og små. Går langt utover sin arbeidsbeskrivelse for å skape danseglede.

  • Veronica Rist - flyttet til Sørburøy i 2021, og «berget» krabbesesongen for mottaket og fiskerne da hun steppet inn for daglig leder som ble sykmeldt. Etter det har hun vært aktiv inn i velforeningen, skolen, butikken og på mottaket. Har nylig tatt over lederstillingen på Coop Sørburøy, og er en positiv og engasjert person for lokalsamfunnet.

  • Liudmyla Konashchuk - Liudmyla fra Ukraina, delte åpent i avisa om sitt nye liv på Frøya. Hun flyktet fra det krigsherjede hjemlandet med sin sønn. Sammen med Håndarbeidsklubben på Frøya & Hitra, har hun hjulpet andre ukrainske kvinner med å finne en møteplass i øyriket.

  • Brynjar Grooss Gunnarsson - Til tross for kort tid på Frøya har Gunnarsson gjort seg bemerket blant de unge. Han er en del av gjengen som driver tilbudet FRYAN; møtestedet for unge frøyværinger og tilflyttere. Under Vrimmel-festivalen engasjerte han gjengen til å holde konsert i Svanheim grendehus. Nylig startet han også opp Mental Helse Frøya; et lokallag for arbeid med psykisk helse.

  • Beathe-Kristin Andestad - forelsket seg i ferieparadiset, og ble like gjerne leder for grendalaget på Dyrøya. Hunhar et brennende engasjement for grenda si og folket rundt seg. Er også aktiv for å skape møteplasser for krigsveteraner.

Ungprisen:

  • Hedda Fredagsvik Bremnes – engasjert i Tour de Frøya og leder i det nye lokallaget til AUF. Har også fått fast plass i kommunestyret. Brenner for frøyasamfunnet.

  • Marine Måsøval - ung leder i Frøy, viser at unge frøyværinger kan stige i gradene og nå langt dersom de står på og jobber hardt. Hun har også engasjert seg politisk i Høyre.

  • Thor Sander Späte - EM - beskrevet som Norges største talent i taekwon-do (ITF), har fått plass på landslaget og sin internasjonale debut i mesterskap. Har tatt gull i Europa Cup i taekwon-do.

  • Hotell Frøyas unge lærling Oskar Krauss – finalist i en av de gjeveste konkurransene innen kokkekunst, «European Young Chef of the Year». Et imponerende talent.

  • Leah Aastum – Leah er et kjent ansikt på Frøya – nå blir hun også å se hos den internasjonale strømmegiganten. Hun har fått en rolle i serien «Lakseøya», som ble filmet her på Frøya. Hun rørte og engasjerte også et torg fylt av mennesker på Frøyas Pride-markering.

Årets frøyahjerte (voksne folk med stort hjerte for Frøya):

  • Jan Otto Fredagsvik - har levd og åndet for Frøya i hele sitt liv. Som ordfører og politiker, idrettsleder, sanger. Han stiller opp for alt som gagner Frøya.

  • Edvin Paulsen - har vært Sulas talsmann i mange år, og en viktig person for liv og trivsel på øya. Han stiller alltid opp for øyfolket når det trengs.

  • Odd Larsen - er mannen som får ting til å skje. Han står bak Sula rorbuer og havhotell, Frøya havleirskole, Sula eiendom og Galleri Hanna. Satser på Frøya og Sula.

  • Isak Gaustad - er Titrans vandrende historiebok. En blid kar som har tatt vare på Titranhistorien i eget museum, og som gjerne forteller deg om livet her ute de siste 90 årene. Hva er Titran uten Isak?

Øyrekka:

  • Ulmar Timannsvik – tar vare på historien gjennom deling av sine epistler fra oppveksten på Sula. Han underholder, samtidig som han gir mange nye personer innblikk i kulturhistorie.

  • May Kristin Slettun og Rannveig Slettun - søstrene Slettun har tatt over spisestedet «Den muntre matros», og skaper nytt liv med «Matrosen» på Mausund. Viderefører suksessoppskriften fra matvogna «Nordvesten veiamat».

  • Stiftelsen Halten med Bjørn Vogelsang - dugnadsånd og stor aktivitet kjennetegner gjengen i Stiftelsen Halten. Ingen storm er for sterk, og ingen båtruter er for håpløse. Denne gjengen gir aldri opp å skape opplevelser ytterst ute i havgapet.

  • Ola Flyum – sulapatrioten har lagt ned et enormt arbeid som driver av Terna brygge. Han har i en årrekke bidratt til å utvikle Sula, og utnytte potensialet i øyrekka.

Kultur:

  • Elin og Lars Flaahammer – ildsjelene som har lagt ned over 800 arbeidstimer i det ærverdige bygget «Kvernhuset på Hallaren». De har forvandlet det flere hundre år gamle kvernhuset til et sted folk kan besøke.

  • Sistranda mannskor - en institusjon som har sunget «for alle» helt siden 1966. Siden den gang har de sunget seg inn i hjertene på frøyværingene i år etter år. Mest kjent for sine shanties (sjømannssanger), vennskap og mye humor.

  • Bjørn Ervik - Bjørn ble født med gitar på magen. Han har vært gitarhelt på Frøya i alle år. Startet gruppa Wizard, og kunne sikkert gjort det stort ute. Men valgte å bli Frøyas husmusiker. Det er mange glade for!

  • Elin Karpinski Strandheim - en utrolig motor i kulturlivet på Frøya. En enorm kapasitet som kan ta pusten fra de fleste. Dirigerer Havdur til både landsfestivaler og NM for kor, kabareer og store konserter. Synger i Femme og drar på turne og holder konserter også med dem. Et imponerende menneske som brenner for mennesket og kultur, og er viktig for Frøya samfunnet.