Øyrekka folkehøgskole tok imot nytt politikerbesøk denne uka. Mandag inviterte Frøya Arbeiderparti seg inn til den gedigne husbåten som huser folkehøgskolen på Mausund.

– Vi lot oss imponere av fasilitetene i folkehøyskolen. Det var fine «lugarer», og trivelige fellesrom, sier Berit Flåmo på vegne av styret i Frøya Arbeiderparti.

Foto: Frøya Ap

– En stor takk til Renathe Greve som viste oss rundt og fortalte oss om hvordan elevene hadde funnet seg godt til rette om bord i båten. Kanskje ikke så rart, for vi fikk fortalt at dugnadsånden og givergleden for elevene hadde vært enorm, sier hun.

Kritisk mangel på boliger

Etterpå holdt de et åpent møte for innbyggerne. Flere mausundværinger kom til kaffe og kake, og for å fortelle om utfordringer i mausundsamfunnet.

Møte ble avholdt i et flott klasserom på folkehøyskolen.

– Vi var innom flere tema som kommunikasjon til Mausund, både når det gjelder ruteavganger og for små ferjer / båter, forteller Flåmo.

Arbeiderpartiet var glad for at folk møtte opp til det åpne møtet. Foto: Frøya Ap

– Mangelen på leiligheter begynner å bli kritisk. Situasjonen er slik at boliger blir solgt til feriefolk. Dette gjør at man mister fast boliger.

– Når det gjelder offentlige oppgaver ga de tydelig uttrykk for hvor viktig barnehage / skole/ helsetilbud og ikke minst kulturskoletilbudet for barn og unge som ikke fungerte optimalt i dag på grunn av rutetilbudet, sier hun.

– Vi fikk mange gode innspill som vi etter hvert vil sette på dagsorden!

Foto: Frøya Ap