– Jeg vil ut på sjøen og ble veldig begeistret for å kunne få et innblikk på messa, med Eidsvaag og Norconsult da jeg ikke kjente til dem fra før, fastslår en begeistret Jakub Jankowski.

Elever på messa

Jankowski er blant elevener som tok turen fra Frøya, til messa på Hitra.

– Klippekortsystemet på messa har vært bra for oss: at vi får gå rundt til de ulike bedriftene, til og med flere enn de vi opprinnelig ønsket å hilse på. På den måte har vi lært mer om det som finns rundt om kring oss, sier han fornøyd.

– Det å få innblikk i de ulike bedriftene gjennom aktivitetene deres var bra. Det var veldig artig å få prøvd litt selv, som å få prøvd å ta på våtdrakt så fort som mulig hos både Frøy og Eidsvaag, sier Jankowski.

Også skolevennene Leander Reppe Vatn og Oskar Skarpnes er enige om å anbefale messa.

Hitrahallen samlet interessenter fra næringsliv og kommende arbeidstakere. Foto: PRIVAT

Mange hundre

Over 500 besøkte yrkes og utdanningsmessa «YOU23» torsdag morgen, og flere var ventet på ettermiddagen.

Både elever og foreldre fra Guri Kunna videregående skole, samt arbeidssøkere er blant publikum også i år.

Ungdom i tiendeklasse og på VG1 skal ta et viktig valg. Skole, foreldre og venner er viktige påvirkere for hva ungdommen velger, heter det fra arrangørene i Hitrahallen.

9. og 10. klasse fra Frøya og Hitra, 8/9/10 klassene fra Sørburøy og Mausund, VG1/2/3 fra Guri Kunna, foreldre og arbeidssøkere var blant de besøkende.

Messas utstillere er lokale bedrifter, som har fokusert på aktiviteter og arbeidsoppgaver for å la ungdommen prøve seg frem.