Hotellet på Sistranda inviterte til buffet søndag. De annonserte at for hver betalende gjest så går 200 kroner til FN-organisasjonen Unicef sin hjelp til flykninger fra Ukraina.

– Fantastisk

Blant de fornøyde gjestene er Knut Bjerkan. Nan mener det er fantastisk å få bidra til flykninger gjennom å spise så god mat.

– Jeg synes tiltaket er kjempebra og rimelig originalt. Et såpass beløp som 200 kroner er også bra. Å få servert så god mat og bidra til flykninger sånn, er veldig fint, sier han.

Fornøyd vertskap

Hotellet opplyser å hatt flere gjester til buffeten enn de kunne vente denne søndagen. Restaurantsjef Aina Kristiansen mener ideen om å samle penger sånn er god.

– Jeg tror mange opplever at det er en god sak, for vi har hatt ganske mange gjester her i dag. Det ser ut som folk stiller opp. Det er trist at folket i Ukraina blir utsatt for krig, sier hun.

David Dravnieks Deinis kommer fra Latvia og er opptatt av krisa i Ukraina.

– Saken er viktig å samle penger til. Vi får tro alle pengene kommer fram. Jeg tror Unicef gjør en god jobb med et viktig mål, sier han fornøyd.

David Dravnieks Deinis og Aina Kristiansen opplever at spisegjestene på Hotell Frøya er fornøyd med å støtte Unicef sitt arbeid. Foto: BJØRN LØNNUM ANDREASSEN