Det skjer på Lade Arena i desember.

Gustav Magnar Witzøe inviterer til tennisfesten, Salmar har bestemt seg for å sponse busser, og Frøya frivilligsentral organiserer det hele.

Sammen skal de gi barn og unge en drømmedag i Trondheim.

– Jeg synes at det er et fantastisk initiativ fra Gustav Magnar og Salmar, sier Siw Aina Strømøy i Frøya frivilligsetntral.

– De økonomiske forskjellene på Frøya er store om dagen, og det her er et arrangement som visker ut økonomiske og sosiale forskjeller ved å gi alle barn samme mulighet, sier hun.

Det treffer henne rett i hjertet.

– Det er akkurat sånn Frøya frivilligsentral tenker og jobber hele året, sier Siw Aina og smiler.

Får lære av idrettsstjernen

For andre år på rad inviterer Casper Ruud og stiftelsen W initiative alle barneskoleelever til gratis tennisfest. Arrangementet foregår i Lade Tennisarena i Trondheim, lørdag 2.desember.

Her kan barn spille tennis, delta i andre idretter, få tips og hjelp av profesjonelle trenere og ikke minst, møte Casper Ruud, Norges høyest rangerte tennisspiller noensinne.

Alle barn, både de som aldri har spilt tennis før, de som vanligvis ikke deltar i organisert idrett og de som allerede føler seg hjemme i idrettshallen er velkommen til Lade denne lørdagen.

Barna deles inn i tidspuljer etter alder og holder på i omtrent 2,5 time hver. De yngste starter festen.

Stiftelsen W initiative, opprettet av Gustav Magnar Witzøe, vil i etterkant av arrangementet opprette et eget fond der de som selv ikke har råd til å gå på tennis, fotball eller andre idretter, kan søke om støtte til dette.

– Jeg synes spesielt at dette er rørende. Jeg vet at behovet er der, og at dette kan gi mange barn og unge på Frøya muligheter de ikke har i dag, sier Strømøy.

Oppfordrer til å melde seg på

Nå oppfordrer hun mange til å søke. Arrangementet er åpent for alle.

– Det er ønskelig at barn under 10 år reiser i følge med en foresatt. Barn med sosiale utfordringer må melde seg på sammen med en voksen uavhengig av alder. Arrangementet er gratis, men krever påmelding innen 18.oktober, opplyser Strømøy i Frøya frivilligsentral.